Category Archives: Nieuws

Dubbel feest!!

De praktijk: 10 jarig bestaan! 

15 Augustus 2021, opende Dierenartspraktijk Wormer 10 jaar geleden de deuren! Wat een bijzonder moment

Tegelijk met dit heugelijke feit hebben wij nog meer nieuws: Zoals een aantal oplettende klanten al via de gemeente website hebben gezien, we hebben GROOT nieuws! Het huurcontract is getekend, dus we kunnen het aankondigen:
 

Wij gaan verhuizen!


Na 10 jaar zijn we inmiddels zo gegroeid dat we uit het huidige pand groeien. Om ons te kunnen blijven ontwikkelen hebben we meer ruimte nodig.

We verhuizen gelukkig niet ver weg, het pand aan de Dorpsstraat 85 wordt onze nieuwe thuishaven (voorheen Seniorenplezier en daarvoor de Dekamarkt). Met parkeerplaatsen voor de deur en meer ruimte om ons mooie werk goed te kunnen blijven uitvoeren.

Voordat het zover is moet er nog ontzettend veel gebeuren, maar des te leuker is het om u straks stap voor stap alle ontwikkelingen te laten zien! Volg hiervoor ook onze Facebook pagina. De eerste stap, het aanvragen van de vergunning is inmiddels rond, we zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de verbouwing! 
 
Met veel energie en vreugde hopen wij de komende tijd achter de schermen alle plannen te maken en uit te (laten) voeren. We hebben er ontzettend veel zin in en staan tot die tijd gewoon volop voor u klaar op de huidige locatie!


Afsluiting Maand van het Gebit

Het is alweer maart en dat betekent dat de maand van het gebit erop zit!

Dit sluiten we af met een interessant gebits-verhaal uit onze praktijk! Benieuwd? Lees dan vooral verder!

18 December bezocht Europees korthaar Freek onze praktijk. Zijn eigenaresse had Freek ongeveer 9 maanden in huis. Samen met zijn vriendje Frankie is hij door zijn nieuwe baasje geadopteerd uit Roemenië. Freek is een vrolijke kat van ongeveer anderhalf jaar, maar sinds enige tijd viel het zijn eigenaar op dat hij pijn heeft bij het eten. Verder blaast hij opeens en komt hij futloos over.

Bij de bek inspectie was het meteen duidelijk: Flinke gingivitis! (Tandvleesontsteking). Onze diagnose luid Feline Chronische Gingivitis Stomatitis (FCGS). Dit is een complexe ziekte met steeds terugkerende slijmvliesontsteking in de bek. Symptomen zijn stinken uit de bek, kwijlen en speekselen, met een scheve kop eten, niet eten en daardoor vermageren, humeurig zijn en wegkruipen. Door de aandoening kan het tandvlees terugtrekken waardoor de tandhals en wortels blood komen te liggen. Wanneer de ontsteking zich uitbreid kan ook het kaakbot aangetast worden. Dit komt dus al bij zeer jonge katten voor!

Meerdere oorzaken kunnen de aanleiding zijn tot de aandoening. Als therapie proberen we vaak eerst het geven van dentale brokjes, poetsen van de tanden, insmeren met desinfecterende tandengel. Helaas lukt dit vaak niet. De enige blijvende therapie bij FCGS is het trekken van alle tanden en kiezen. Bij 80% van de katten gaat de ontsteking dan binnen een paar weken tot maanden weg. De katten waarbij dit niet lukt kunnen ondersteund worden met ontstekingsremmende medicijnen, maar ook daarmee is vaak niet altijd succes te behalen.

Op 15 januari hebben we bij Freek een totaalextractie uitgevoerd. Dat beteken dat alle tanden en kiezen zijn verwijderd. De ingreep duurde ruim 3 uur. We konden de ingreep in 1x uitvoeren doordat Freek zijn narcose stabiel verliep.

De dag erna kwam Freek voor controle en leek het tandvlees al zichtbaar minder rood. Op 29 januari kwam Freek opnieuw voor een controle en was de ontsteking met 70-80% afgenomen.


19 februari kwam Freek voor een vaccinatie en natuurlijk hebben we toen weer de bek gecontroleerd. Tot op een paar rode plekjes is de ontsteking helemaal verdwenen.

Freek is weer vrolijke, gezellige zelf en eet goed. Op onderstaande foto’s kunt u hem zien met zijn vriendje Frankie.


Spoed voorkomen

 

Om baasjes bewust te maken van hun eigen invloed en verantwoordelijkheid aangaande spoedzorg, geven wij u graag de volgende tips:

 1. Voorkom dat het spoed wordt
  1. Is uw dier al enkele uren of dagen niet lekker, neem dan ruim voor sluitingstijd contact op met uw dierenarts. Hoe eerder uw dier behandeld wordt, hoe meer de dierenarts kan doen, en hoe lager de kosten vaak zijn
  2. Laat uw dier minimaal jaarlijks controleren door de dierenarts om ziektes en hoge behandelkosten bij spoedsituaties zoveel mogelijk te voorkomen
 2. Bel bij spoed altijd eerst voor advies wat u het beste kunt doen
 3. Als u denkt dat uw dier buiten openingstijden spoedeisende hulp nodig heeft, bel dan altijd het nummer van uw eigen dierenarts. Dan hoort u waar en wanneer u terecht kunt
 4. De dierenarts laat u dan weten of het nodig is om direct langs te komen, of dat u kunt wachten tot de volgende reguliere werkdag. Bij echte spoed gaat het vaak om leven of dood, denk bijvoorbeeld aan vergiftiging, grote verwondingen na een aanrijding of plotselinge verlamming.
 5. Wees voorbereid op een noodsituatie bij uw dier
 6. Krijgt uw dier medicatie? Zorg ervoor dat u altijd voldoende medicijnen in huis hebt
 7. Geef nooit pijnstillers voor mensen, deze kunnen dodelijk zijn!
 8. Haal een EHBO-kit voor dieren in huis
 9. Geen eigen vervoer? Maak afspraken met een buddy die bereid is om in geval van nood in de nacht of het weekend te helpen met vervoer
 10. Stel uzelf beschikbaar als buddy voor buren/vrienden/familie voor vervoer bij noodgevallen

Openingstijden feestdagen 2020

Tijdens de feestdagen hanteren wij de volgende openingstijden:


Donderdag 24 december
8.30-17.00 uur
Vrijdag 25 december en zaterdag 26 december gesloten
Donderdag 31 december
8.30-17.00 uur
Vrijdag 1 januari gesloten

 

Voor spoed kunt u terecht bij
Medisch Centrum voor Dieren
020-7400600

Spoed voorkomen?
Zie hier

Verhaal uit de praktijk

Het was een bedrijvige vrijdagochtend toen de telefoon ging. Mevrouw belt omdat er iets uit de anus van haar hondje Boomer steekt. Het leek erg op gras dus mevrouw probeerde dit voorzichtig met een handschoen te verwijderen maar dit lukt niet omdat ze merkt dat het heel erg pijnlijk is voor Boomer. We vragen ons af wat het kan zijn maar horen dan de rest van het verhaal. Boomer is gisteren bij de vader van mevrouw geweest. Er is toen hutspot die op de kachel stond te ontdooien op de grond gevallen samen met een naald en draad dat in de buurt lag. Boomer pakte natuurlijk meteen haar kans om ook een beetje te kunnen proeven van de heerlijke hutspot. De naald en draad was daarna alleen spoorloos. Overal werd er gezocht maar tevergeefs konden ze het niet meer vinden…

We vragen mevrouw om zo snel mogelijk naar de praktijk te komen met Boomer want we hebben nu toch wel een heel groot vermoeden wat er aan de hand is.

Mevrouw komt er meteen aan en wanneer Boomer er is gaan we snel röntgenfoto’s maken. De röntgenfoto’s bevestigen onze vermoedens en de verdwenen naald is terecht. Het is een hele bijzondere situatie want de naald zit al helemaal aan het uiteinde van het rectum voor de anus. Het stukje wat uitsteekt is de draad. De naald met draad is dus door het hele maagdarmstelstel gegaan alleen is vast blijven zitten in het laatste stukje.

 

We gaan Boomer wat sedatie en pijnstilling toedienen zodat we de naald kunnen verwijderen. Wanneer Boomer wat suf is en de pijnstilling begint te werken gaat dierenarts Amber kijken hoe de naald het beste verwijderd kan worden. Het blijkt dat de naald vast zit achter een plooi van de endeldarm. Amber begeleidt de plooi over de top van de naald en daarna kan ze de naald met draad gemakkelijk verwijderen. Dit is echt super fijn want nu hoeft Boomer niet een gehele operatie te ondergaan.

Wanneer Boomer wakker is mag ze weer mee naar huis. Ze krijgt nog voor een aantal dagen een pijnstiller en onstekingsremmer mee. Het was wel even schrikken maar gelukkig is alles goed afgelopen!

 

Meer drukte in onze praktijk

Het is een enorm compliment, voor ons team en onze manier van werken, dat de praktijk steeds drukker wordt. Bedankt voor uw vertrouwen! We hopen nog heel lang u de service te kunnen blijven geven die u van ons gewend bent.

We merken dat er veel nieuwe dieren in Wormer bij zijn gekomen dit Coronajaar. Wat ontzettend leuk en gezellig! Echter hebben wij daardoor ook meer aanvragen voor inschrijvingen dan we nu kunnen verwerken. We zullen dus de afspraken in de toekomst iets anders moeten inplannen. Ook is er momenteel een schaarste aan dierenartsen in de regio, waardoor wij veel worden gebeld over patiënten van andere praktijken. Waar mogelijk doen wij onze uiterste best zoveel mogelijk dieren te helpen. Helaas is vanwege de rekbaarheid in ons team en de ruimte in onze praktijk wel een grens aan het aantal patiënten wat ingeschreven kan worden. Wij willen u als vaste en trouwe klant laten weten dat u en uw huisdier altijd voor gaat op nieuwe klanten!

Hoe kunnen we toch zoveel mogelijk dieren blijven behandelen?

Door deze toenemende drukte willen wij de beperkte ruimte in onze praktijk efficiënter benutten. Dit heeft invloed op onze werkwijze. Door de perikelen omtrent Corona zijn de mogelijkheden enigszins beperkt, maar zien wij wel mogelijkheden.

Helaas hebben wij per 15 december 2020 onze maatregelen weer moeten aanscherpen en mag de eigenaar niet meer mee de spreekkamer in.

Als gevolg hiervan hebben wij besloten dat u weer met uw huisdier mee naar binnen mag! Echter wel na desinfectie van handen en dus met het dragen van een mondkapje. In de spreekkamer staat een stoel waarop u gaat zitten. U mag tijdens het consult niet opstaan of helpen, omdat dan de 1,5 meter niet mogelijk is. Op voldoende afstand is altijd een assistente aanwezig die uw dier begeleid, zodat de arts rustig het onderzoek en behandeling kan uitvoeren. Het overleggen met u zal daardoor weer veel fijner gaan en u kunt weer beter zien wat we doen! Voelt het voor u niet prettig om mee naar binnen te gaan, dan is dat uiteraard ook geen probleem, geeft u dit dan het liefste bij het maken van de afspraak al aan.

Inzet meer medewerkers

Verder zullen wij de komende maanden vaker met twee artsen tegelijk proberen te werken. Ook zullen de paraveterinairen handelingen waarvoor zij geschoold zijn, van de artsen over gaan nemen. Hiervoor hebben wij een tweede behandelruimte ingericht. Deze ruimte grenst direct aan de voor u bekende spreekkamer. Op momenten dat er geen tweede arts werkzaam is wordt deze ruimte gebruikt als kantoor. We zullen ervaren of het hierdoor mogelijk is meer afspraken te kunnen bieden voor alle patiënten. 

Kattenziekte

Kattenziekte

Kattenziekte is een zeer besmettelijke en dodelijke, virale maagdarmziekte. Het wordt veroorzaak door een parvovirus. Besmette dieren verspreiden het virus via de ontlasting. Gezonde katten worden besmet door contact met deze ontlasting. Dit hoeft geen direct contact te zijn. Als eigenaar kun je het virus ook onder je schoenen mee naar binnen nemen. Dus binnenkatten lopen ook risico om met kattenziekte besmet te raken.

Katten van alle leeftijden kunnen ziek worden maar kittens zijn het meest gevoelig. Dit komt omdat volwassen katten in Nederland over het algemeen voldoende gevaccineerd worden en je de ziekte dus vaker bij kittens ziet. De belangrijkste symptomen zijn braken, diarree, hoge koorts, verminderde weerstand en waggelende gang bij kittens. In het bloed valt een laag witte bloedcelgehalte op. Dit komt omdat het virus de witte bloedcellen aanvalt. De witte bloedcellen zijn de afweercellen van het lichaam. Katten met kattenziekte zijn hierdoor dus ook veel gevoeliger aan andere infecties. 

Het virus is met een simpele test aan te tonen in de ontlasting van zieke katten. Omdat het virus zeer hardnekkig is, is het belangrijk om deze test uit te voeren bij dieren met klachten die kunnen passen bij kattenziekte. De test kan in onze praktijk worden uitgevoerd en hoeft niet naar een laboratorium gestuurd worden. Zo hebben we dezelfde dag nog de uitslag.

We kunnen een dier met kattenziekte behandelen, maar er zijn geen geneesmiddelen tegen het virus zelf. Het dier moet het zelf overwinnen. De kans dat het dier herstelt hangt af van hoe ernstig ziek het dier is, de conditie van het dier en de kwaliteit van de zorg. De behandeling is symptomatisch. Denk aan middelen tegen braken, infuus, dwangvoeding en breedspectrum antibiotica. De antibiotica zijn nodig vanwege het lage aantal witte bloedcellen.

Het beste om je kat te beschermen tegen dit ernstige virus is door hem te vaccineren. Deze vaccinatie zorgt er voor dat de kat weerstand op bouwt tegen het virus. De eerste vaccinatie is op 9 weken leeftijd. Daarna wordt deze vaccinatie herhaald op 12 weken leeftijd, zodat er een goede afweerresponse op gang komt. Dan krijgt de kat de vaccinatie weer op 1 jarige leeftijd. Hierna wordt de vaccinatie tegen de kattenziekte elke drie jaar herhaald (niesziekte wordt jaarlijks geadviseerd). Wanneer de kat als kitten deze ‘booster’ niet heeft gehad adviseren we om dit op latere leeftijd als nog te doen. Als we dit niet doen kan het zijn dat de kat niet voldoende antistoffen heeft tegen het virus ook al wordt de kat elk jaar gevaccineerd.

Woont u in een gebied waar er een uitbraak van kattenziekte is? Dan adviseren we om kittens extra te vaccineren op 16 weken leeftijd.


 

Vaccinaties uitstellen, is dat wel veilig voor mijn dier?

Vanwege de beperkte mogelijkheden in onze agenda door alle maatregelen omtrent het Coronavirus, is het soms nodig om preventieve zorg uit te stellen. Immers zieke dieren gaan voor, dat is heel logisch. Maar hoelang kunnen we de vaccinaties uitstellen en wat zijn de risico’s voor uw huisdier?

Vooralsnog is onze praktijk zodanig bezet dat we alle vaccinaties nog in kunnen plannen.

Hieronder een PDF (2 bladzijden) van MSD met richtlijnen waar wij ons aan vasthouden.

MSD vaccinatie Corona

 

De volgorde van prioriteit in het afspreken van verschillende vaccinaties: Hierbij zijn 1 de meest urgente en 4 de minst urgent. (Daarmee bedoelen we de vaccinaties waarbij het minste risico wordt gelopen bij het uitstellen ervan). Wij zullen proberen te voorkomen dat vaccinaties uitgesteld moeten worden en daarbij dus de volgende volgorde van urgentie aan te houden.

 1. Jonge dieren (<2 jaar)
  1. Pups: 6, 9 en 12 weken en 1 jaar
  2. Kittens: 9 en 12 weken en 1 jaar
  3. Jonge konijnen: 7 weken en 1 jaar
 2. Volwassen honden (vanaf 2 jaar leeftijd)
 3. Volwassen konijnen (vanaf 2 jaar leeftijd)
 4. Volwassen katten (vanaf 2 jaar leeftijd)

Twijfelt u over de noodzaak van de vaccinaties bij uw dier, neem contact op!

Er zijn veel omstandigheden te bedenken waarom het in uw geval anders is. Denk hierbij na over de noodzaak bij het reizen naar het buitenland (Rabiës), het verblijven van uw dier in een pension, hondenopvang of uitlaatservice, hoeveel dieren u zelf in huis heeft en hoe groot de besmettingskans is. Dat betekent zoals wij altijd doen: Vaccineren op maat. 

Mocht u ervoor kiezen uw huisdier niet te vaccineren, houdt u er dan wel rekening mee dat u maatregelen moet nemen om uw dier te beschermen.
Katten en konijnen kunnen binnen gehouden worden om het risico op ziekte te verkleinen (ziekten worden overgedragen via contact met andere dieren, de omgeving en bij konijnen ook door muggen, stekende insecten en vlooien).
Voor honden is het dan belangrijk om deze niet in contact te laten komen met andere honden. Vermijd plekken waar veel honden komen. Sommige ziekten worden overgedragen via contact, andere ziekten via de omgeving.

Ook loopt u het risico, bij uitstel van vaccinaties, dat de vaccinaties bij het opnieuw opstarten, weer opnieuw geboosterd (herhaald) moeten worden om weer volledige bescherming te bieden.

Heeft u een hond, neem dan telefonisch contact met ons op in onderstaande situaties:

Vaccinatie situatie

Wel of niet uitstellen?

Wat moet u doen

Vaccinatie pup
op 6, 9 en 12 weken leeftijd

Niet uitstellen. 

Bel ons voor een afspraak

Vaccinatie hond
op de leeftijd van 1 jaar

Niet uitstellen

Bel ons voor een afspraak

Jaarlijkse vaccinatie
volwassen hond

Uitstel is in enkele gevallen mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een hond niet of minder beschermd is.

Bel ons voor advies

Rabiës vaccinatie

Uitstel is mogelijk, maar kan tot  gevolg hebben dat een hond niet mee kan naar het buitenland.

Bel ons voor advies

 

 

Heeft u een kat, neem dan telefonisch contact met ons op in onderstaande situaties:

Vaccinatie situatie

Wel of niet uitstellen?

Wat moet u doen

Vaccinatie kitten
op 9 en 12 weken leeftijd

Niet uitstellen

Bel ons voor een afspraak

Vaccinatie kat
op de leeftijd van 1 jaar

Niet uitstellen

Bel ons voor een afspraak

Jaarlijkse vaccinatie
volwassen kat

Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een kat minder beschermd is.

Bel ons voor advies

Rabiës vaccinatie

Uitstel is mogelijk, maar kan tot  gevolg hebben dat een kat niet mee kan naar het buitenland.

Bel ons voor advies


Heef u een konijn
, neem dan telefonisch contact met ons op in onderstaande situaties:

Vaccinatie situatie

Wel of niet uitstellen?

Wat moet u doen

Vaccinatie jong konijn
vanaf 7 weken 

Niet uitstellen

Bel ons voor een afspraak

Jaarlijkse vaccinatie
volwassen konijn

Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een konijn minder beschermd is.

Bel ons voor advies

 

We splitsen de risico’s op per diersoort om een zo duidelijk mogelijk advies te geven.

Pups:

De basisvaccinatie voor jonge honden hebben de hoogste prioriteit. Dat betekent dat voor pups de 6, 9, 12 weken vaccinaties én de vaccinatie op 1 jarige leeftijd niet kunnen worden uitgesteld. 

Volwassen honden ouder dan 2 jaar:

Voor volwassen honden wordt jaarlijks gevaccineerd tegen Ziekte van Weil (Leptospirose) en Besmettelijke Hondenhoest (voorheen Kennelhoest).

Eens in de 3 jaar Hondenziekte (distemper/adenovirus), Leverziekte (Hepatitis) en Parvovirus. Hieronder ziet u een schematisch overzicht wat wel of niet verstandig is om de vaccinatie uit te stellen. 

Vaccinatie Hond > 2 jaar

Maximale bescherming na laatste vaccinatie

Advies

Hondenziekte
(distemper/adenovirus)

3 jaar

Als de hond de basisvaccinaties altijd heeft gehad, is na de 3 jaar, 1 x vaccineren voldoende om weer volledige bescherming te geven

Leverziekte
(Hepatitis)

3 jaar

Als de hond de basisvaccinaties altijd heeft gehad, is na de 3 jaar, 1 x vaccineren voldoende om weer volledige bescherming te geven

Parvovirus

3 jaar

Als de hond de basisvaccinaties altijd heeft gehad, is na de 3 jaar, 1 x vaccineren voldoende om weer volledige bescherming te geven

Ziekte van Weil
(Leptospirose)

1 jaar

Als de hond langer dan 15 maanden terug de laatste Lepto vaccinatie heeft gehad (let op, na 12 maanden loopt de bescherming snel af!) dan zal de vaccinatie geboosterd moeten worden ( na 2-6 weken) om weer volledige bescherming te geven.

Besmettelijke Hondenhoest

1 jaar

Als de hond langer dan 12 maanden terug de vaccinatie heeft gehad (let op, na 12 maanden loopt de bescherming snel af!) dan volstaat 1 x vaccineren om weer volledige bescherming te geven.

Kitten:

De basisvaccinatie voor kittens hebben een hoge prioriteit. Dat betekent dat voor kittens de 9, 12 weken vaccinaties én de vaccinatie op 1 jarige leeftijd niet kunnen worden uitgesteld. 

Katten > 2 jaar:

Voor katten geldt dat de bescherming tegen Kattenziekte 3 jaar is na de vaccinatie en tegen Niesziekte 1 jaar (indien de kat de basisvaccinaties gehad heeft).  De vaccinatie tegen Niesziekte is uit te stellen maar hiervoor gelden dan wel maatregelen: houdt uw kat binnen! Niesziekte kunnen katten krijgen door contact met andere katten. Na de 12 maanden is de kat nog wel beschermd maar de bescherming is niet optimaal! Mocht u zelf meerdere katten in huis hebben, dan dus op tijd laten vaccineren.

 

Konijnenjongen:

De basisvaccinaties voor konijnen (Myxomatose, RHD en RHD2) hebben hoge prioriteit.

Konijnen 1 jaar en ouder:

Als uw konijn de basisvaccinatie heeft gehad op 7 weken leeftijd, en is uw konijn inmiddels 1 jaar (of ouder) dan is uitstel wel mogelijk maar bescherm uw konijn goed door hem bijvoorbeeld binnen te houden. Konijnen worden voornamelijk besmet door muggen, stekende insecten en vlooien.

Protocol omtrent Coronavirus

Protocol inplannen afspraken DAP Wormer


I. Normale werkzaamheden en afspraken, geen risico: onze normale werkwijze
II. Aangepaste omstandigheden: o.a. 1,5 m afstand, mondkapje verplicht, 15 min consulten, max. 2 personen in wachtkamer, 1 eigenaar mee naar de spreekkamer
III. Noodomstandigheden: alleen levensbedreigende spoed laten komen, overige contacten uitstellen
IV. Alleen paraveterinair aanwezig, bij zieke dierenarts en geen vervanging mogelijk
V. Volledig gesloten: mogelijk bij volledige Lock Down door de overheid

Momenteel werken we dus op Protocol II. Daarmee is het goed mogelijk om te werken. We kunnen de noodzakelijke zorg blijven bieden en daarmee ook de bedrijfsschade door omzetverlies beperken


Wat te doen bij ziekte medewerkers

1) Bij geringe klachten en er is voldoende vervanging: Blijf thuis, we hanteren protocol II
2) Bij geringe klachten en onvoldoende vervanging: Wel werken, draag beschermende kleding, we hanteren protocol III
3) Bij hevige klachten (o.a. hoesten, koorts en benauwdheid): Niet werken, ook niet als er geen vervanging is.
a. Ben je dierenarts, dan gaat protocol IV in werking omdat er alleen een paraveterinair aanwezig is
b. Ben je assistente, dan proberen we in protocol III te blijven zover dat lukt. De dierenarts zal assistente taken overnemen op de praktijk.


Bij optie 1 en 2 ben je niet echt ziek, dus worden er zoveel mogelijk thuis werkzaamheden verricht. Denk hierbij aan het overnemen van de telefoon, het doen van bestellingen o.i.d., maken van informatievoorziening voor onze klanten of het bijwerken van het praktijkhandboek. Daar waar het lukt ondersteun je thuis het team wat in de praktijk bezig is.

Maatregelen vanwege Corona

Update februari 2022

De 1,5 meter afstand en een mondkapje dragen is NIET meer verplicht.

*Heeft u zelf ziekteverschijnselen, laat dan iemand anders uw huisdier brengen.*

Wij werken alleen wanneer wij zelf klachtenvrij zijn, bij twijfel blijven onze medewerkers thuis

 

Share