Tarieven

Hier een beknopt overzicht van onze tarieven (prijspeil januari 2022):

 • Consult € 49,50
  (1e Consult externe klanten € 60,00)

*Voor onze vaste klanten blijft het tarief voor het consult ook gelijk op de zaterdagen. Bent u een externe klant dan rekenen wij € 74,50 consultkosten op de zaterdag.

Wij vaccineren op maat. Hierdoor kan de prijs per vaccinatie per dier per keer verschillen. Hieronder staan enkele richtlijnen. Wij gebruiken de vaccins van MSD Health, welke herkenbaar zijn aan de naam: Nobivac.

 • Vaccinatie Cocktail kat: € 70,00
 • Vaccinatie Cocktail hond zonder kennelhoest neusdruppel: € 77,00 (inclusief Nobivac L4)
 • Vaccinatie Cocktail hond met kennelhoest neusdruppel: € 107,25 (inclusief Nobivac L4)
 • Vaccinatie Rabiës i.c.m. andere vaccinatie: € 26,50
 • Chippen incl registratie: € 47,50
 • Bloedonderzoek (Benodigde onderzoeken kunnen verschillen per individu) :
  • Klinische chemie (orgaanfunctie) € 84,95
  • Chemie i.c.m. hematologie (bloedcellen) € 120,95 (beide incl bloedafname en beoordeling, excl. consult).

Diverse ingrepen en behandelingen:

Bij al onze patiënten wordt indien mogelijk de narcose via een infuus toegediend met de veiligste narcose middelen (afhankelijk van de patiënt en indicatie kunnen wij zowel injectietechnieken als gasnarcose gebruiken!). Bij de prijs inbegrepen is pijnstilling tijdens de ingreep, pijnstilling enkele dagen na de operatie, een injectie zodat dieren sneller uit narcose ontwaken en één nacontrole  7-10 dagen na de ingreep.

 • Castratie kater: € 85,00
 • Sterilisatie poes: € 167,50
 • Castratie hond (op basis van gewicht): varieert van € 217,50 – € 380,00
 • Sterilisatie hond (op basis van gewicht): varieert van € 412,50 – € 585,00
 • Castratie konijn (op basis van gewicht): € 92,00 – € 103,00
 • Sterilisatie konijn (op basis van gewicht): € 218,00 – € 225,00

Tandheelkundige ingrepen

Lees alstublieft onderstaand goed door, we ontvangen veel vragen die hieronder al beantwoord zijn.

Onderstaande behandelingen zijn richtprijzen. Deze zijn gebaseerd op de gemiddelde tijd die wij met een behandeling bezig zijn. De prijs kan variëren naar mate we korter of langer met het gebit bezig zijn. Hierbij inbegrepen is het onderzoek van de gehele mondholte, elke tand of kies wordt afzonderlijk beoordeeld. Het tandsteen wordt verwijderd d.m.v. een ultrasone reiniging, waarna alle elementen gepolijst worden, zodat eventueel nieuw tandplak/tandsteen minder snel aan kan hechten.

 • Gebitsbehandeling hond en kat:
  • Narcose € 85-135 euro
  • Infuus & bewaking € 60-160 euro
  • Reiniging en polijsten: € 105 (hond) € 79,00 (kat) (exclusief narcose)
  • Röntgenfoto’s: € 20,75 – 135,00 euro (full mouth)
  • Extracties: vooraf niet in te schatten, kom eerst langs voor een consult, dan maken we een indicatie
  • Medicatie mee naar huis (pijnstilling en soms antibiotica): vanaf € 26

Kosten voor extracties worden berekend naar tijdseenheid (5 minuten). Daarbij maken wij het verschil tussen chirurgische (‘kaakchirurgie om tanden en kiezen op een juiste en volledig manier te verwijderen’) en niet-chirurgische extracties (’trekken van tanden en kiezen’). Bij de chirurgische methode gebruiken wij steriel instrumentarium, gebruiken wij speciale flaptechniek en sluiten wij de wonden met hechtmateriaal. Bij de niet-chirurgische methode bestaat een groter risico op het achterblijven van wortelresten met toekomstige ontstekingen tot gevolg. Op basis van de aandoening en evt. röntgenfoto van de elementen beslissen wij welke methodiek we kunnen gebruiken. Niet alle dierenartsen hebben deze mogelijkheden voor gebitsbehandelingen. Wij vinden het onverantwoord en onmogelijk om zonder dentale röntgenfoto’s een behandeling goed uit te voeren. Ook zijn voor de chirurgische methodieken speciale opleidingen nodig, waarbij de kennis ook up-to-date moet blijven.

Voor overige behandelingen is het altijd mogelijk een prijsindicatie op te vragen. Deze kunnen wij het meest gericht maken wanneer wij zelf de patiënt hebben onderzocht. Omdat wij met levende dieren werken is het niet altijd mogelijk vooraf alle behandelingen, medicijnen en onderzoeken exact te bepalen. Daarom zijn de gegeven prijzen een indicatie. Wanneer wij van de schatting af moeten wijken door onvoorziene zaken nemen wij altijd contact met u op, om geen verrassingen achteraf te krijgen. In 80% van de gevallen komt de rekening uit tussen de 400 en 750 euro per behandeling.

Niet nagekomen afspraak: Graag binnen 24 uur uw afspraak afzeggen. Mocht u te laat zijn met afzeggen of niet op komen dagen voor een afspraak, dan sturen wij u de factuur toe voor de kosten van een consult.

Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Directe betaling

Vanaf 2018 behandelen wij niet meer op rekening!

Vanwege de vele achterblijvende betalingen, zijn wij genoodzaakt ons beleid aan te passen.
De kosten die wij als praktijk jaarlijks maakten voor wanbetalers, willen wij niet hoeven doorberekenen aan de betalende klanten.
Indien u hier vragen of opmerkingen over heeft, horen wij dit natuurlijk graag.

Betalingsregelingen kunnen bij hoge uitzondering gemaakt worden, maar dan via een extern bedrijf: Medicas.
Wanneer u de factuur niet direct kunt betalen, vragen wij een aanbetaling van minimaal 50%, (met een minimum van 50 euro).
Ook ontvangt u van ons een factuur van het resterende bedrag per mail of indien gewenst een geprinte versie. Daarbij rekenen wij kosten, welke voor u vervallen bij tijdige betaling binnen 7 dagen.
Na 7 dagen zal de factuur worden doorgestuurd naar Medicas, incassojuristen. Dit bedrijf neemt vanaf dat moment het innen van de factuur voor onze rekening. Zij sturen u vervolgens nog een herinnering en geven daarbij een uiterste betaaltermijn aan, waarna zij indien nodig een incassotraject zullen starten.

Betalingsvoorwaarden

U bent als klant belangrijk voor ons, daarom gaan wij voor een eerlijke en fijne samenwerking, ook dit jaar!

Share