075 – 820 02 65 | Voor spoedgevallen na 18.00 uur en in het weekend: 020 - 740 06 00
Selecteer een pagina

Uw konijn ook (weer) beschermen tegen het RHD-2 virus?

Het voorjaar is weer in aantocht! Dit betekent helaas ook  een hogere activiteit en besmettingsgraad van het RHD-2 virus. Het is inmiddels alweer een half jaar geleden sinds wij de laatste konijnen hebben gevaccineerd tegen het dodelijke en besmettelijke RHD-2 virus.

Daarom organiseren wij weer een aantal spreekuurmomenten zodat u uw konijn(en) weer kunt laten beschermen tegen dit virus.

De spreekuren vinden plaats op de volgende dagen en tijden:

Donderdag 23 maart van 18:00 – 19:00 uur

Woensdag 29 maart van  14:00 – 15:00 uur

Zaterdag 1 april        van  09:00 – 10:00 uur

In het betreffende spreekuur kunt u zonder specifieke tijd af te spreken bij ons langskomen met uw konijn(en). Wij vragen u wel om ons door te geven op welke dag u wenst te komen met uw konijn(en), zodat wij hier rekening met kunnen houden.

Wanneer u dit aangeeft, kunnen wij uw konijn tegelijk enten tegen myxomatose en RHD-1 en een algemene check-up is evt. ook gelijk mogelijk.

Het kostenoverzicht per konijn:

Vaccinatie RHD-2:              25 euro

Vaccinatie Myxo-RHD-1: 25  euro

Algemene check-up:         15 euro

U kunt uw aanmelding doorgeven via 075-8200265 of via info@dapwormer.nl.

Bent u verhinderd? Laat het ons weten. We plaatsen u dan op de ‘wachtlijst’. Zodra er een nieuw moment is, dan bent u al bij ons bekend.

Wat houdt het RHD-2 virus precies in?

Als een konijn besmet raakt met het RHD-2 virus, zal het gemiddeld na 3-5 dagen sterven. Vaak worden er vooraf benauwdheid, koorts, bloedingen en zenuwverschijnselen gezien. Behandeling is meestal niet mogelijk. Toch is het mogelijk dat een deel van de besmette konijnen het overleeft. Er is nog te weinig over deze variant bekend, we weten niet precies hoe het virus te werk gaat.
Meer informatie vindt u hier

Wij vinden het op dit moment belangrijk te informeren over deze ziekte en vooral over de mogelijkheid om uw konijn(en) tegen dit specifieke type (RHD-2) te vaccineren. De reguliere jaarlijkse vaccinatie van konijnen biedt helaas geen bescherming tegen deze variant (wel tegen Myxomatose en RHD-1).

Het vaccin is dus te combineren met de reguliere vaccinatie.Na toediening geeft het vaccin binnen enkele dagen bescherming. Na 6-8 weken dient het herhaald te worden, waarna het een half jaar werkzaam blijft.

Heeft u vragen, bel gerust!