075 – 820 02 65 | Voor spoedgevallen na 18.00 uur en in het weekend: 020 - 740 06 00
Selecteer een pagina

Jeuk!!

Ooit gehoord van de uitspraak ‘jeuk is erger dan pijn’?  Krabt uw hond zich vaak? Naast een parasitaire oorzaak kan jeuk ook een allergie betekenen! Een combinatie van de twee komt ook voor in de vorm van een vlooienallergie. Dan kan één enkele vlo al voor huidproblemen zorgen!
Bij allergie zie je vaak ook dat honden zich vaak aan de poten likken, met de kop langs de grond schuren of zelfs hotspots hebben (ontstoken open huidplekken). Naast jeuk kunnen honden met een allergie ook last hebben van huidklachten zoals  eczeem, kale plekken aan bijv. de snoet, rond de ogen, aan de oren, onder de staart, op de buik, aan de voeten en in de oksels.

Maar dit is niet alles! Vaak worden die klachten gecompliceerd met een bacteriële ontsteking, Gistontsteking en/of een oorontsteking. Je ziet dan klachten zoals:

  • Bultjes rond de kop, snoet, rug en flanken welke latere kale ronde plekjes kunnen worden of meer rode plekken met ontstekingen en zwellingen rond de voeten.
  • Ontstekingen aan de kop, tussen de tenen, aan de oren en de hals welke een vieze geur geven en veel jeuk!
  • Vieze gehoorgangen/oorschelpen met roodheid/zwelling. De oren voelen vaak warmer aan.

De oorontsteking is vaak het eerste symptoom van een allergische hond en soms is dit het enige symptoom.

Herkent u deze klachten? Neem dan gerust contact met uw dierenarts op. Het belangrijkste is dat niet alleen de jeuk wordt behandeld, maar ook de oorzaak achterhaald wordt. Wij kunnen met behulp van een speciaal dieetvoeding, huidtesten en/of bloedonderzoeken vaststellen waar de oorzaak precies ligt en deze behandelen.
Bij een allergie is genezing niet mogelijk, maar er zijn steeds betere behandelingen beschikbaar om jouw hond een jeukvrij bestaan te geven zoals medicatie, speciale shampoos en speciale dieetvoeding.

Een dieet waar niets inzit wat een allergische reactie kan veroorzaken en die speciale vetzuren bevat die de huidconditie en vacht ondersteunen is optimaal voor de allergische hond of kat natuurlijk.