075 – 820 02 65 | Voor spoedgevallen na 18.00 uur en in het weekend: 020 - 740 06 00
Selecteer een pagina

Het was een bedrijvige vrijdagochtend toen de telefoon ging. Mevrouw belt omdat er iets uit de anus van haar hondje Boomer steekt. Het leek erg op gras dus mevrouw probeerde dit voorzichtig met een handschoen te verwijderen maar dit lukt niet omdat ze merkt dat het heel erg pijnlijk is voor Boomer. We vragen ons af wat het kan zijn maar horen dan de rest van het verhaal. Boomer is gisteren bij de vader van mevrouw geweest. Er is toen hutspot die op de kachel stond te ontdooien op de grond gevallen samen met een naald en draad dat in de buurt lag. Boomer pakte natuurlijk meteen haar kans om ook een beetje te kunnen proeven van de heerlijke hutspot. De naald en draad was daarna alleen spoorloos. Overal werd er gezocht maar tevergeefs konden ze het niet meer vinden…

We vragen mevrouw om zo snel mogelijk naar de praktijk te komen met Boomer want we hebben nu toch wel een heel groot vermoeden wat er aan de hand is.

Mevrouw komt er meteen aan en wanneer Boomer er is gaan we snel röntgenfoto’s maken. De röntgenfoto’s bevestigen onze vermoedens en de verdwenen naald is terecht. Het is een hele bijzondere situatie want de naald zit al helemaal aan het uiteinde van het rectum voor de anus. Het stukje wat uitsteekt is de draad. De naald met draad is dus door het hele maagdarmstelstel gegaan alleen is vast blijven zitten in het laatste stukje.

 

We gaan Boomer wat sedatie en pijnstilling toedienen zodat we de naald kunnen verwijderen. Wanneer Boomer wat suf is en de pijnstilling begint te werken gaat dierenarts Amber kijken hoe de naald het beste verwijderd kan worden. Het blijkt dat de naald vast zit achter een plooi van de endeldarm. Amber begeleidt de plooi over de top van de naald en daarna kan ze de naald met draad gemakkelijk verwijderen. Dit is echt super fijn want nu hoeft Boomer niet een gehele operatie te ondergaan.

Wanneer Boomer wakker is mag ze weer mee naar huis. Ze krijgt nog voor een aantal dagen een pijnstiller en onstekingsremmer mee. Het was wel even schrikken maar gelukkig is alles goed afgelopen!