Puppybegeleiding bij Dierenartspraktijk Wormer

Puppybegeleiding bij Dierenartspraktijk Wormer

Het eerste levensjaar van uw pup is in allerlei opzichten zeer bepalend voor zijn toekomst, daarom is een goede start voor uw opgroeiende pup van groot belang. Tijdens de puppybegeleiding maakt de pup op een positieve manier kennis met onze praktijk.

Het puppybegeleidingsprogramma (ook wel puppy consultatie bureau genoemd) houdt in dat u samen met uw pup gedurende het eerste jaar van uw pup 5 keer bij onze praktijk langskomt voor een begeleidingsgesprek. Per gesprek wordt u door een van onze assistentes geïnformeerd over onderwerpen die op dat moment van belang kunnen zijn bij uw pup (bijv. tanden wisselen, gedragsveranderingen, zindelijkheid). Daarnaast wordt de pup onderzocht en wordt de conditie van de pup bekeken (oren, ogen, gebit, gewicht) en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen.

puppy

Een belangrijk voordeel van deze tussentijdse controles is dat bij problemen in een vroeg stadium kan worden ingegrepen. Juist voor jonge dieren is dit belangrijk omdat ziekte op deze leeftijd veel gevolgen op de lange termijn kan hebben. Wij zien vooral veel huidklachten, problemen met botten en gewrichten en gedragsproblemen. Dit zijn vaak ernstige aandoeningen die levenslang aanwezig kunnen blijven.

Net als voor baby’s is het ook voor pups essentieel dat zijn gezondheid regelmatig wordt nagekeken. Controleren of de tandjes goed doorkomen, of hij geen wormen heeft, of hij goed genoeg is gegroeid, of de huid en de vacht er goed uitzien enzovoort. In het eerste levensjaar gebeurt er meer dan u misschien in eerste instantie denkt!

Uw pup zal door deze begeleidingsgesprekken leren dat een bezoekje aan onze praktijk een leuke ervaring is! Doordat het gebit en de conditie van de pup tijdens de begeleidingsgesprekken regelmatig beoordeeld zijn, zal de pup eraan gewend raken en het toestaan. Tijdens de jaarlijkse controles zal het dan geen probleem meer zijn om de controles bij uw hond uit te voeren.

De puppybegeleidingsgesprekken zijn gratis. U kunt zich met pups vanaf 9 weken leeftijd inschrijven voor ons puppybegeleidingsprogramma bij onze assistentes.

Sorry, comments are closed for this post.

Share