Programma voor gewichtsbegeleiding

Programma voor gewichtsbegeleiding

Om alle honden en katten met overgewicht te kunnen helpen op een gezonde en verantwoorde manier op normaal gewicht te komen, bieden wij een gewichtsbegeleiding aan. Dit is een gratis service voor onze klanten. Met behulp van dieetvoeding wordt afvallen erg gemakkelijk. Het voer van Specific is zodanig samengesteld, dat zowel honden als katten een groot verzadigingsgevoel krijgen van het voer. Zij zullen dan ook minder gaan bedelen omdat zij minder honger hebben. Deze manier van afvallen wordt door veel eigenaren als zeer prettig ervaren.

Het opstarten van het programma kost eenmalig €32,50 (standaard consult). Tijdens deze intake wordt het dier onderzocht om te kijken of het programma wel geschikt is. Daarnaast krijgt u diverse materialen aangereikt m.b.t. het programma. U ontvangt een folder over het dieetvoer, een folder over het programma, een afslankpaspoort waarin iedere week het gewicht en de hoeveelheid voeding wordt genoteerd. De begeleiding totdat uw dier op gewicht is kost u verder niets, alleen het dieetvoer dient u te bekostigen.

De begeleiding omvat:

 • Wekelijks wegen
 • Wekelijks bijstellen hoeveelheid voeding op basis van het gewichtsverlies in die week
 • Mentale ondersteuning wanneer het verloop anders is dan verwacht (niet alle dieren vallen even snel af)
 • Indien gewenst contact met mede-afvallers

Lees verder voor beschikbare voeders, bijbehorende prijzen en ervaringen tot nu toe


Voor de hond zijn er de volgende voedingen beschikbaar:

 • CRD (droge brokken) 2 kg voor € 16,79 per stuk (prijs per kg: € 8,40)
 • CRD (droge brokken) 7,5 kg voor € 56,36 per stuk (prijs per kg: € 7,51)
 • CRD (droge brokken) 13 kg voor € 81,87 per stuk (prijs per kg: € 6,30)
 • CRW (kuipje zachtvoer) 300 gram voor € 2,50 per stuk

Voor de kat zijn de volgende voedingen beschikbaar:

 • FRD (droge brokken) 0,9 kg voor € 11,44 per stuk (prijs per kg: € 12,71)
 • FRD (droge brokken) 2 kg voor € 23,61 per stuk (prijs per kg: € 11,81)
 • FRD (droge brokken) 7,5 kg voor € 85,14 per stuk (prijs per kg: € 11,35)
 • FRW (kuipje zachtvoer) 100 gram voor € 1,18 per stuk

Prijzen per 8 juni 2012 (Prijswijzigingen voorbehouden)

Ervaringen tot nu toe:


Vanaf augustus 2011 zijn we met een aantal honden het programma reeds opgestart. De resultaten zijn verbluffend. Er worden op dit moment 5 honden begeleid, en alle honden zijn inmiddels erg goed afgevallen. Elke hond valt in zijn eigen tempo af. Soms begint het heel langzaam, maar als er wordt volgehouden valt elke hond uiteindelijk voldoende af! Een hond is inmiddels al op het streefgewicht aangekomen. Dit is een Jack Russell, welke van 8,3 kg naar 7,5 kg moest afvallen. Dit is in 1,5 maand tijd gelukt. Nu gaan we langzaam over op het vervolg voer, zodat opnieuw aankomen niet snel zal gebeuren.

In verband met privacy kan ik niet alle patiënten hier vernoemen, maar van de hond Juul van de familie Korvemaker heb ik toestemming om iets te vertellen.

Deze blonde Labrador Retriever is al jarenlang te zwaar. Ze is teefje van ruim 9 jaar en woog op 14 september 41,5 kg (terwijl 30-32,5 kg normaal gewicht is!). Al heel lang zijn de eigenaren aan het proberen haar te laten afvallen. Maar Juul is een Labrador, wat betekent dat ze gek is op eten! Alles wat eetbaar is, was voor Juul onvermijdelijk. Door de constante honger die Juul leek te hebben was het onmogelijk om eerder al haar te laten afvallen. De afgelopen maanden werd Juul erg snel moe, en was niet meer vooruit te branden. De hele dag door lag ze te hijgen. Het enige dat ze deed was liggen, eten en af en toe 5 minuten wandelen.

Haar baasjes waren erg bezorgd en kwamen naar mij toe met de vraag of dat hijgen wel normaal was. Bij het onderzoek was het vanwege het overgewicht onmogelijk om het hart en de longen te beoordelen. Door al het vet kon ik het hart amper horen. Dit vet zit ook aan de binnenkant van de hond, zodat de longen onmogelijk voldoende zuurstof op konden nemen. Omdat alles erop duidde dat het hijgen puur door overgewicht kwam, heb ik aangeboden de familie te begeleiden met het afvallen. Zij waren in eerste instantie sceptisch, maar zeker gemotiveerd om Juul nog een gezonde toekomst te kunnen bieden. Samen zijn we dus aan het avontuur begonnen!

Inmiddels is Juul bijna 2 kg kwijt! (in 4 weken). Dat is een extreem goed resultaat, maar het mooiste is dat Juul geen overdreven honger heeft de gehele dag. Juul is samen met andere honden in huis. Voorheen at ze dan de brokken van de andere op, maar nu raakt ze goed verzadigd door het voer (CRD-1 van Specific). Het gaat nu erg gemakkelijk en de eigenaren merken nu al dat Juul een stuk fitter is geworden en al minder hijgt. Omdat ze nu fitter is, gaat het wandelen beter en zal ze dus blijven afvallen. Binnenkort volgen de foto’s van het resultaat! Hier alvast de begin foto.

juul korvemaker

 

Sorry, comments are closed for this post.

Share