075 – 820 02 65 | Voor spoedgevallen na 18.00 uur en in het weekend: 020 - 740 06 00
Selecteer een pagina

Gebitsverzorging

U vindt hier informatie over de verzorging van het gebit van uw hond of kat. Tijdens de maand van de gebitscontrole kunt u gratis in onze praktijk terecht voor advies en een controle van het gebit van uw hond of kat. Indien uitgebreide gebitsverzorging noodzakelijk is, krijgt u gedurende deze actie gratis uitleg en advies op maat voor uw hond of kat (t.w.v. €34,50), en 10 % op onze toch al scherpe prijzen van de gebitsproducten!

maand van de gebitscontrole

 

Onze adviezen op een rij:

  1. Het allerbeste voor het behoud van een gezond gebit bij uw hond of kat is het dagelijks poetsen met behulp van een speciale dierentandenborstel en bijbehorende tandpasta. De combinatie van een mechanische en enzymatische reiniging van het gebit is de enige methode die daadwerkelijk problemen kan voorkomen. Laat uw hond of kat dit niet toe, dan zijn er de volgende mogelijkheden:
  2. Vetaquadent: Dit is een vloeistof welke door het drinkwater van uw huisdier gedaan kan worden. Het bevat Chloorhexidine wat een reinigende werking heeft op het gebit. Tevens is hier xylitol aan toegevoegd zodat uw dier minder uit de bek zal ruiken. De vloeistof voorkomt aanhechting van tandplak en doodt bacteriën.
  3. Het gebruik van speciale diervoeding: Het Dental dieet van Royal Canin is een erg geschikt dieet voor zowel hond als kat. Voor een ieder is er een geschikte brok verkrijgbaar. Het verschil met een normale voeding is vooral de grootte van de brokken, maar ook de toegevoegde enzymen en speciale structuur. Door een soort flexibele structuur poetsen de brokken als het ware de tanden en kiezen van de hond. Toegevoegde enzymen zorgen er voor dat tandplak geen kans krijgt. Proefzakjes zijn verkrijgbaar
  4. Veggiedent: Dit zijn vegetarische kauwkluiven, welke veilig zijn voor honden. Er bestaan diverse maten, voor elk formaat hond een mogelijkheid. Ze zijn steviger dan de Pedigree Dentastix, wat voorkomt dat ze te makkelijk worden opgegeten. Daarentegen zijn ze in de maag makkelijker oplosbaar dan de welbekende platte kluiven zodat er minder risico is dat het plotseling doorslikken tot een darmverstopping leidt. Vanwege de plantaardige ingrediënten zijn vaak ook geschikt voor honden met een voedingsallergie of -overgevoeligheid.

Net als altijd geldt hier ook: Voorkomen is beter dan genezen, dus begin tijdig met tanden poetsen!

Wanneer het gebit verkleurd is, is er vaak sprake van tandsteen. Dit is niet meer te verwijderen door te poetsen, maar moet door middel van een ultrasoon behandeling verwijderd worden. Om in te schatten hoe gezond of ongezond het gebit van uw huisdier is kunt u in de maand februari gratis langskomen voor een gebitscontrole. Belt u gerust voor een afspraak en ontvang gericht advies. In sommige gevallen is het noodzakelijk het gebit eerst grondig te reinigen en aangetast tandvlees of gebitselementen (indien mogelijk) te herstellen alvorens met de bovengenoemde adviezen te beginnen. Dat neemt niet weg dat u door nu te beginnen met poetsen erger kunt voorkomen

Voor uitleg en tips voor het poetsen van de tanden en kiezen van uw hond en kat klikt u hier