075 – 820 02 65 | Voor spoedgevallen na 18.00 uur en in het weekend: 020 - 740 06 00
Selecteer een pagina

Februari Gebitsmaand!

 

 

Februari: Maand van de Gebitsverzorging!

Maar liefst 8 op de 10 honden, en heel veel katten, ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen!
Vaak worden de tandproblemen veroorzaakt door tandplak. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën, dat zich voortdurend op de tanden vormt. Wanneer tandplak niet verwijderd wordt, verkalkt tandplak binnen 24 uur naar tandsteen. Beiden veroorzaken ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten. Bijvoorbeeld verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Daarom is het belangrijk het gebit schoon te houden.

Hoe kun je gebitsproblemen herkennen?

Er zijn meerdere manieren om gebitsproblemen te herkennen. Onterecht wordt vaak gedacht dat honden en katten van nature een slechte adem hebben. In veel gevallen kan deze slechte adem echter wijzen op gebitsproblemen. Daarnaast kan het voorkomen dat je hond of kat minder eetlust heeft en droge brokjes laat liggen door de harde textuur. Ook bruine aanslag op de tanden kan een duidelijke aanwijzing zijn voor mogelijke gebitsproblemen. Tenslotte is het soms mogelijk om gebitsproblemen af te lezen aan het gedrag, bijvoorbeeld wanneer je hond of kat zich afstandelijker gedraagt. Wanneer één of meerdere van deze kenmerken aanwezig zijn bij jouw hond of kat, is het verstandig om even naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole.

Wist u dat:

  • Onze dierenarts en assistenten regelmatig bijscholing volgen om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste methodes voor gebitsbehandelingen en –verzorging?
  • U in februari langs mag komen voor een GRATIS gebitscontrole?
  • U in februari 10% korting krijgt op gebitsbehandelingen en –producten?
  • Wij aardig gespecialiseerd zijn in de gebitsbehandelingen?
    Zelfs chirurgische extracties voeren wij uit als deze nodig zijn.
  • Wij zelfs dentale röntgenfoto’s kunnen maken?
  • U met ons Huisdieren Zorg Plan zelfs 4 x per jaar een controle consult heeft?

Ook op deze momenten kijken wij het gebit van uw hond of kat helemaal na! We kunnen u ook helpen met tips voor het poetsen.

 

Maak snel een afspraak nog deze gebitsmaand zodat wij samen uw huisdier fit en gezond kunnen houden!