Category Archives: Nieuws

Privacy statement van Dierenartspraktijk Wormer

 

Dierenartspraktijk Wormer is de zogeheten verwerkingsverantwoordelijke van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat Dierenartspraktijk Wormer beslist welke persoonsgegevens worden verwerkt, met welk doel dat gebeurt en op welke manier.

Wij zijn er verantwoordelijk voor dat uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG en op behoorlijke en zorgvuldige wijze worden verwerkt.

Welke gegevens verzamelen wij van de u en waarvoor gebruiken wij die?

  • Naam : Voor contact over uw huisdier  en administratie
  • Adres, postcode, woonplaats : Voor contact over uw huisdier per post en administratie
  • Telefoonnummers : Voor contact over uw huisdier en administratie
  • E-mailadres : Voor facturen, medische informatie over uw huisdier, nieuwsbrief en oproepen van bijvoorbeeld vaccinatie of het huisdierenzorgplan
  • Geboortedatum : Alleen indien nodig voor betalingen (Zorgplan of incasso)

Hoe lang worden deze gegevens bewaard?

Wij bewaren al deze gegevens gedurende 7 jaar na uw laatste bezoek aan onze kliniek.

Waar worden deze gegevens bewaard?

Deze gegevens bewaren wij uitsluitend in ons Praktijk Management Systeem van Idexx Animana. Met dit bedrijf hebben wij een zogeheten bewerkersovereenkomst, zodat ook zij discreet met gegevens om gaan. Idexx Animana garandeert een veilige opslag van uw gegevens.

Delen van persoonsgegevens met derden

Dierenartspraktijk Wormer verkoopt uw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Dierenartspraktijk Wormer blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw gegevens in te zien, te laten corrigeren of te laten verwijderen, zolang dat binnen onze wettelijke verplichtingen mogelijk is. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering van uw gegevens sturen naar info@dapwormer.nl. Dierenartspraktijk Wormer wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Contact?

Indien u vragen heeft over de wet AVG of heeft u een suggestie verzoeken wij u een mail te sturen naar info@dapwormer.nl. Wij zorgen niet alleen goed voor uw dier, maar zorgen er ook voor dat uw gegevens bij ons in vertrouwde handen zijn!

Jeuk!!

 

Ooit gehoord van de uitspraak ‘jeuk is erger dan pijn’?  Krabt uw hond zich vaak? Naast een parasitaire oorzaak kan jeuk ook een allergie betekenen! Een combinatie van de twee komt ook voor in de vorm van een vlooienallergie. Dan kan één enkele vlo al voor huidproblemen zorgen!
Bij allergie zie je vaak ook dat honden zich vaak aan de poten likken, met de kop langs de grond schuren of zelfs hotspots hebben (ontstoken open huidplekken). Naast jeuk kunnen honden met een allergie ook last hebben van huidklachten zoals  eczeem, kale plekken aan bijv. de snoet, rond de ogen, aan de oren, onder de staart, op de buik, aan de voeten en in de oksels.

Maar dit is niet alles! Vaak worden die klachten gecompliceerd met een bacteriële ontsteking, Gistontsteking en/of een oorontsteking. Je ziet dan klachten zoals

  • Bultjes rond de kop, snoet, rug en flanken welke latere kale ronde plekjes kunnen worden of meer rode plekken met ontstekingen en zwellingen rond de voeten.
  • Ontstekingen aan de kop, tussen de tenen, aan de oren en de hals welke een vieze geur geven en veel jeuk!
  • Vieze gehoorgangen/oorschelpen met roodheid/zwelling. De oren voelen vaak warmer aan.

De oorontsteking is vaak het eerste symptoom van een allergische hond en soms is dit het enige symptoom.

Herkent u deze klachten? Neem dan gerust contact met uw dierenarts op. Het belangrijkste is dat niet alleen de jeuk wordt behandeld, maar ook de oorzaak achterhaald wordt. Wij kunnen met behulp van een speciaal dieetvoeding, huidtesten en/of bloedonderzoeken vaststellen waar de oorzaak precies ligt en deze behandelen.
Bij een allergie is genezing niet mogelijk, maar er zijn steeds betere behandelingen beschikbaar om jouw hond een jeukvrij bestaan te geven zoals medicatie, speciale shampoos en speciale dieetvoeding.

Een dieet waar niets inzit wat een allergische reactie kan veroorzaken en die speciale vetzuren bevat die de huidconditie en vacht ondersteunen is optimaal voor de allergische hond of kat natuurlijk.

Pinnen of contant?

Actualiteit: Pinnen of contant?

Vanaf 2018 behandelen wij niet meer op rekening!

Vanwege de vele achterblijvende betalingen, zijn wij genoodzaakt ons beleid aan te passen.
De kosten die wij als praktijk jaarlijks maakten voor wanbetalers, willen wij niet hoeven doorberekenen aan de betalende klanten.
Indien u hier vragen of opmerkingen over heeft, horen wij dit natuurlijk graag.

Betalingsregelingen kunnen bij hoge uitzondering gemaakt worden, maar dan via een extern bedrijf:Medicas.
Wanneer u de factuur niet direct kunt betalen, vragen wij een aanbetaling van minimaal 50%, (met een minimum van 50 euro).
Ook ontvangt u van ons een factuur van het resterende bedrag per mail of indien gewenst een geprinte versie. Daarbij rekenen wij kosten, welke voor u vervallen bij tijdige betaling binnen 7 dagen.
Na 7 dagen zal de factuur worden doorgestuurd naar Medicas, incassojuristen. Dit bedrijf neemt vanaf dat moment het innen van de factuur voor onze rekening. Zij sturen u vervolgens nog een herinnering en geven daarbij een uiterste betaaltermijn aan, waarna zij indien nodig een incassotraject zullen starten.

 

Betalingsvoorwaarden

 

 

 

U bent als klant belangrijk voor ons, daarom gaan wij voor een eerlijke en fijne samenwerking, ook dit jaar!

Overgewicht: risico’s en tips

Een huisdier met een gezond gewicht leeft langer en gelukkiger.
Ze lopen minder kans op bijvoorbeeld diabetes, artrose, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hartfalen, blaasstenen (kat) en huidaandoeningen.
Wist u dat huisdieren met overgewicht sneller moe worden, meer slapen, zich vaker afzonderen en minder zin hebben om te rennen, spelen of om uitgelaten te worden?
En wist u dat uw hond een van uw koekjes geven bijna hetzelfde effect op hem heeft als een hele hamburger of chocoladereep op u? En een onschuldig blokje kaas is voor uw kat ongeveer hetzelfde als 2 repen chocolade voor u!
Het is eigenlijk heel simpel: wanneer uw hond of kat iedere dag meer eet dan nodig is door te veel voeding, extra beloningen of tafelrestjes, krijgt hij meer calorieën (energie) binnen, dan hij verbruikt. Deze extra ongebruikte energie wordt omgezet in lichaamsvet. Uw dier zal steeds meer gewicht aanzetten wat hij elke dag met zich mee moet dragen en ten nadele komt van zijn gezondheid.

Risico momenten voor overgewicht

  • Castratie/sterilisatie: gecastreerde en gesteriliseerde dieren zijn meestal minder actief, hebben een tragere stofwisseling vanwege een verminderde hormoonproductie en hebben om die reden minder energie/calorieën nodig.
  • Volwassen worden: vanaf een leeftijd van 1,5 jaar wordt de stofwisseling al trager, waardoor de kans op overgewicht al toeneemt.
  • Senio
    ren:
    Oudere honden en katten zijn minder actief en hebben hierdoor een lagere energiebehoefte.
  • Seizoensinvloed: bij katten kan zomer en winter soms wel voor 1/2 kilo verschil zorgen in gewicht.

Help uw dier naar een gezond lichaamsgewicht met de volgende tips:

  • Geef alleen de voeding en de betreffende hoeveelheid die is aanbevolen door uw dierenarts
  • Extra beweging en uitdaging tijdens het eten: spreid de brokjes over een groot oppervlakte uit of gebruik een voedingsbal
  • Speel met uw hond of kat en ga vaker of langere afstanden wandelen
  • Zorg dat alle familieleden zich houden aan het gewichtsplan
  • Voorkom dat anderen uw hond of kat lekkernijen geven of vervang deze door gezondere keuzes
  • Beloon uw dier met wat brokjes van zijn dagelijkse voeding
  • Krijgt uw dier een extraatje? Verminder dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voeding
  • Vraag bij uw dierenarts na welke tussendoortjes wel geschikt zijn
  • Houd vol! Pas na een aantal maanden gaat u echt verschil zien! Afvallen werkt het beste als het langzaam gaat
  • Kom uw dier regelmatig wegen bij uw dierenarts, deze kunt u ook verder begeleiden!

Wij adviseren wekelijks te wegen, zodat u op tijd ziet dat uw maatregelen effect hebben.

Een goed baasje zorgt voor een gezond huisdier!

Bijscholing

Regelmatig volgt ons personeel bijscholing.
Nikita en Renate hebben een paar maanden terug een bijscholing gevolgd op het gebied van Veterinaire Tandheelkunde.

Weer een paar mooie certificaten erbij.

 

Share